Koko perheen pieneen budjettiin sopivia menovinkkejä pääkaupunkiseudulla

Helsinkiä pidetään usein kalliina kohteena, mutta kaikki eivät välttämättä tiedä, että Helsingissäkin on mahdollista pitää hauskaa pienellä budjetilla – jopa täysin ilmaiseksi. Tälle sivulle on koottu vinkkejä edulliseen hauskanpitoon.

Lähde Linnanmäelle minibudjetilla

Linnanmäelle ei peritä sisäänpääsymaksua. Huvipuistoon voikin tämän vuoksi mennä viettämään päivää ja nauttimaan huvipuiston mukavasta tunnelmasta, myös siinä tapauksessa, että budjetti on kovin pieni. Pienimmät lapset pääsevät moniin huvipuiston laitteisiin täysin ilmaiseksi. Monelle pienelle puistoilijalle nämä ilmaiset laitteet riittävät erinomaisesti viihdykkeeksi, varsinkin kun huvipuistosta löytyy myös ilmainen Angry Birds – leikkipuisto, jossa lapset viihtyvät erinomaisesti leikkimässä tuttujen hahmojen keskellä. Aikuisia ilahduttaa maksuton näköalatorni, josta näkee pitkälle kaupungin ylle.

Houkutuksia huvipuistosta toki löytyy. Herkut ja erilaiset herkkupuodit houkuttelevat ostamaan sylin täydeltä herkkuja ja erilaiset pelit hienoine palkintoineen houkuttelevat ottamaan osaa kisaan. Houkutuksilta voi kuitenkin välttyä ottamalla mukaan omat eväät. Puistossa on runsaasti penkkejä, joissa eväiden nauttiminen onnistuu helposti. Herkut maksavat kaupassa murto-osan verrattuna huvipuiston herkkuihin. Lelupalkintojen houkuttelevuutta voi vähentää ottamalla lapselle huvipuistoon mukaan oman lelun, josta lapsi voi pitää huolta. Ei kannata kuitenkaan ottaa mukaan sitä lempilelua, koska lelu saattaa huvittelun melskeessä hävitä.

Ihastele eläimiä Korkeasaaressa ilmaiseksi

Korkeasaaressa järjestetään maksuttomia Korkeasaari-päiviä, joiden avulla pienelläkin budjetilla liikkeellä oleva perhe voi viettää eläintarhassa kivan päivän. Päivä voi olla yllättävän opettavainen ja erilaiset eläimet hurmaavat lapset.

Seikkaile Helsingin leikkipuistoissa

Helsinki on ihana kaupunki siinäkin mielessä, että leikkipuistoja löytyy lähes joka nurkalta. Puistokohteiden vaihteleminen tekeekin lasten kesästä seikkailun. Uusissa puistoissa on aina uudenlaisia laitteita ja uusia ystäviä. Erityisesti kesällä Helsingin leikkipuistot ovat kivoja koko perheen kohteita, joissa vanhemmatkin voivat hengähtää hetkisen vaikkapa kahvikupin äärellä.

Lähde piknikille

Helsingissä on paljon upeita piknikkohteita. Esimerkiksi Suomenlinna tai Seurasaari ovat kivoja kohteita, joissa koko perhe voi nauttia kivasta piknikistä yhdessä. Suomenlinnassa kannattaa tosin varoa pudotuksia eikä pikkulapsia kannata jättää hetkeksikään valvomatta. Muutoin Suomenlinnassa voi seikkailla vaikkapa taskulamppujen avulla pimeissä luolissa ja nauttia paikan historiallisesta luonteesta herkkukorin äärellä. Mukavan loman ei tosiaankaan tarvitse maksaa paljon.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *