Suomalainen kesäteatteri tarjoaa rentoa viihdettä

Suomalainen kesäteatteriperinne on rikasta. Monilta paikkakunnilta löytyy oma kesäteatteri ja usein nämä toimivat harrastelijamaisesti, jolloin kenellä tahansa on mahdollisuus ottaa osaa kesäteatterissa näyttelemiseen. Tämä onkin oivallinen tilaisuus harjoitella näyttelemistä ja koetella omia kykyjä. Yleisölle kesäteatteri antaa tilaisuuden nauttia mielenkiintoisista näytöksistä usein melko huokeaan hintaan.

Kesäteatteri on mukava harrastus

Jos haaveilet näyttelijän urasta tai haluaisit harjoitella näyttelemistä, voi kesäteatteri olla oivallinen valinta. Suomessa kesäteattereita pidetään yllä usein harrastelijamaisesti, mikä tarkoittaa sitä, että kuka tahansa voi osallistua kesäteatterin toimintaan.

Nykyaikaisessa maailmassa tarvitaan runsaasti erilaisia esiintymistaitoja. Jo mennessäsi työhaastatteluun sinun odotetaan esiintyvän tietyllä tavalla. Jos saat työn, jossa pitää järjestää vaikkapa seminaareja, ovat esiintymistaitosi jälleen koetuksella. Moni jännittää tällaisia tilanteita, mutta omia esiintymistaitoja voi hioa ja omaa esiintymisvalmiutta sekä -rohkeutta voi parantaa. Kesäteatteri voi tarjota tähän oivalliset puitteet. Parhaimmillaan kesäteatteri onkin oivallista viihdettä sekä esiintyjille että katsojille. Ellet ole innostunut näyttelemisestä, tarjoaa kesäteatteri myös muita rooleja; puvustus, lavasteet, käsikirjoitus ja lipunmyynti tarvitsevat kaikki tekijänsä. Kesäteatteri tarjoaakin mahdollisuuden harrastaa kovin monenlaista toimintaa, minkä vuoksi se tarjoaakin oivalliset puitteet monen alan harrastajille.

Myrskyluodon Maijan tarina taipuu helposti kesäteatterin näytökseksi

Anni Blomqvistin kirjoittama Myrskyluodon Maijan tarina on oivallinen esimerkki siitä, kuinka suomalainen klassikkotarina taipuu kesäteatterin näytökseksi. Maijan tarinassa on kaikki elementit, jotka tekevät siitä helposti suositun kesäteatterin näytöksen.

Blomqvist on käyttänyt teoksessaan Maijan esikuvana oman isoäitinsä sisarta Mariaa, joka oli kalastajanvaimo ja eli Väderskärin luodolla. Tarinan alku sijoittuu 1840-luvulle ja loppu 1800-luvun loppuun. Päähenkilöt Maija ja Janne ovat tarinan alussa menneet vasta naimisiin, vaikkakin tarinassa palataan myös ajassa taaksepäin Maijan nuoruuteen ennen avioliittoa. Pariskunta elää yhdessä Myrskyluodolla ulkosaaristossa. Maijan elämä luodolla on yksinkertaista ja kovaa ja hänen murheisiinsa on helppo samaistua. Ehkä juuri tämä tekee Myrskyluodon Maijan tarinasta niin hyvin kesäteatterin ohjelmistoon soveltuvan.

Kesäteatteri tarjoaa katsojille mukavaa viihdettä

Kesäteatterin näytökset tarjoavat katsojille mukavaa viihdettä – usein vieläpä melko huokeaan hintaan verrattuna moniin muihin teatteriesityksiin. Joskus on hyvä saada pieni irtiotto arjesta vaikkapa Myrskyluodon Maijan tarinaa seuraamalla.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *