Tanssin monet kasvot

Suomalaisia pidetään usein hieman ujoina ja jäykkinä, mutta moni suomalainen herää eloon tanssilattialla. Tämä johtuu kenties ainakin osittain siitä, että maassamme on niin kovin pitkät tanssiperinteet. Tanssin suosio näkyy esimerkiksi siinä, että Tanssii tähtien kanssa -ohjelma on Suomessa niin kovin suosittu.

Miksi Tanssii tähtien kanssa -ohjelma on saavuttanut Suomessa niin suuren suosion?

Tanssii tähtien kanssa -ohjelma on Suomessa kovin suosittu. Monet linnoittautuvat ohjelman alkaessa television ääreen katsomaan suosikkipariensa selviytymistä uusista haasteita ja monet myös elävät tunteella mukana tanssiparin erilaisissa vaiheissa kilpailun aikana. Kilpailussa on ehditty kokea draamaa ja suuria tunteita.

Miksi ohjelma sitten on niin kovin suosittu Suomessa? Tähän on varmasti monta syytä. Ehkä yksi syy on se, että moni haluaisi osata tanssia sulavasti, mutta tuntee itsensä liian jäykäksi ja osaamattomaksi. Ohjelman alussa on helppo samaistua julkkisten haparoiviin tanssiaskeliin ja on upeaa seurata, kuinka heidän taitonsa kehittyvät ohjelman aikana. Voisi melkein sanoa, että kehittyminen muistuttaa ruman ankanpoikasen kehittymistä upeaksi ja uljaaksi joutseneksi.

Suomessa julkkikset ja heidän elämänsä kiinnostavat yleisöä muutoinkin todella paljon. Heidän elämänsä tapahtumat näkyvät lööpeissä, joiden avulla myydään lehtiä. Ei olekaan ihme, että suomalaisia kiinnostaa nähdä, kuinka heidän suosikkijulkkiksensa pärjäävät tanssikilpailussa.

Tanssia koulun liikuntatunneilla

Suomalaisissa kouluissa opetetaan jonkin verran tanssia. Osa tuntuu pitävän esimerkiksi valssin askelten osaamista lähes kansalaistaitona. Ehkäpä tämäkin johtuu ainakin osittain siitä, että lavatansseilla on niin pitkät perinteet Suomessa. Tämä saattaa johtua myös siitä, että Suomessa tanssitaan perinteisesti häävalssi, minkä vuoksi jokaisen olisi hyvä osata juuri tämän tanssin askeleet.

Erityisen paljon tanssia opetetaan lukioissa siinä vaiheessa, kun oppilaat alkavat valmistautua vanhojentansseihin, jotka ovat lukiolaisille suuri tapahtuma. Osa lukiolaisten vanhemmista on jopa sitä mieltä, että vanhojentanssit ovat menneet kilpavarusteluksi, johon kaikilla ei ole enää varaa osallistua. Netistä kuitenkin löytyy onneksi hyviä vinkkejä siihen, kuinka vanhojentansseihin voi osallistua pienelläkin budjetilla. Kampauksen ja meikin voi tehdä itse ja edullisia iltapukujakin löytyy nykyisin usein verkkokauppojen alennusmyynneistä. Kekseliäisyydellä ja pienellä vaivalla voi säästää pitkän pennin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *